Marc Grandjean: Ons veld is groter !

Onze G-sport verantwoordelijke aan het woord.

Nogmaals een oprechte & dikke ‘MERCI’ aan onze G-sport partners ! #Fpaarschot

Een klein jaar geleden werd in Aarschot een gloednieuw zaalvoetbalteam boven de doopvont gehouden. FP Aarschot draait momenteel vlotjes mee in tweede nationale, maar het project van vader en zoon Dirk en Yannick Arnoets is veel breder dan alleen het A-team.
Futsal tweede nationale
“De meeste clubs focussen inderdaad alleen op de A-ploeg”, zegt assistent-manager Marc Grandjean. “Aan het sociale aspect wordt vaak geen aandacht besteed. Bij de start van Futsal Project Aarschot wilden we het meteen goed doen. Intussen hebben we zeven jeugdploegen, twee vrouwenploegen en hebben we samen met Arktos een buurtproject op poten gezet om het probleem van de hangjongeren in Aarschot aan te pakken. Jonge gasten kunnen op onze kosten trainen en in competitie spelen en tijdens de thuismatchen van de eerste ploeg worden ze ingeschakeld bij het logistieke gebeuren.”

Samen met Kurt Verdood en Koen Verbist is Marc Grandjean een van de drijvende krachten achter het vierde luik van FP Aarschot: de G-sport. “Dat doen we in samenwerking met Apojo”, klinkt het. “Dat is het vroegere Huize Eigen Haard. Futsal is een leuke, attractieve sport. Ook voor mensen met een beperking. Onze club wil zijn maatschappelijke rol zo breed mogelijk invullen, dus we proberen ook hier ons steentje bij te dragen. Als leerkracht aan het Atheneum KAMSA weet ik hoe moeilijk het is voor jongeren met een beperking om hun doelstellingen qua sport te behalen. Wij zorgen voor extra training, onder leiding van bekwame mensen en naar het niveau van elk kind. Het is dus niet zomaar bezigheidstherapie. Er wordt echt wel gericht gewerkt.”

“Het project van de G-Sport is nog in volle groei”, aldus Grandjean. “Voorlopig wordt er nog maar één keer per maand getraind, maar het is de bedoeling om op termijn ook vriendschappelijke wedstrijden te spelen en eind mei gaan we een toernooi organiseren. Via onze initiatiedagen willen we het opentrekken naar iedereen in de ruime regio rond Aarschot. De gedrevenheid binnen het team is groot, met ook de juiste mensen op de juiste plaats. Het is een zeer arbeidsintensieve bezigheid, dus extra medewerkers zijn altijd welkom.” (OSD)