België wint 1ste wedstrijd !

?? Armenië 2 – ?? België 5

In een wedstrijd waarin de Belgen in de eerste helft een resem kansen afdwingen, trof Armenië bij het eerste schot op doel raak. De Belgen lieten het hoofd niet hangen en een lage schuiver van Dilliën en een afgeweken schot van oude rot Leo (40 ondertussen !) brachten België weer op voorsprong. Armenië beperkte zich tot snedige omschakelingen, maar de Belgen lieten na de voorsprong verder uit te diepen. Een 10m trap na een 6de fout werd gemist, en als je het jezelf moeilijk maakt kom je in de problemen : na 6 fouten bij België miste Armenië niet vanop 10m. 2-2 bij de rust, maar België mocht zichzelf beklagen dat het geen 3 doelpunten voor stond aan de rust.
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld : de Belgen vielen aan en misten teveel kansen, Armenië speculeerde op de counter. Opnieuw Leo schoof halfweg de bal tussen de benen van de doelman , en verplichtte zo de Armeniërs om hun defensieve stelling te verlaten. De keeper begon mee hoog in te schuiven maar dat werd al snel afgestraft door Rahou (2-4). Diezelfde legde op de tegenaanval de 2-5 eindstand vast. Keeper Idrissi hield na de 2-4 de Belgen recht met enkele cruciale reddingen.
De Belgen doen dus wat ze moeten doen en winnen de cruciale eerste wedstrijd.
Morgen staat Schotland op het programma, als
de Belgen na de overwinning van vandaag bevrijd kunnen spelen mag een tweede zege geen probleem vormen !

Bron Michael Dick