De zomer van FP Aarschot uitgelicht !

Het coronavirus legt het futsal nog minstens een paar weken plat. Nadien is het nog maar de vraag of er überhaupt nog gevoetbald wordt, en dus richten wij onze blik tijdens deze break voorzichtig al eens op volgend seizoen. FP Aarschot hoopt alvast dat de competitie wordt hervat, want de troepen van Bart Schapmans zaten in volle strijd voor plaats 1. Daarom gaan wij nu al op zoek naar de vijf heetste hangijzers voor manager Yannick Arnoets & sportief manager Caluwaerts

Heeft FP Aarschot een probleem met scorend vermogen?

Caluwaerts: Het klopt dat wij niet 1 specifieke scherpschutter hebben, bij ons scoort iedereen. Maar wij sluiten onze ogen natuurlijk niet, statistieken zeggen genoeg.. we scoren bijna het minst van de hele reeks, daartegen over staat dat we heel weinig laten scoren & het klassement is uiteindelijk allesbepalend. We snuffelen de markt af momenteel, we weten perfect wat we nodig hebben om deze huidige sterke kern nogmaals te versterken.

Waar kan dit team versterking gebruiken ?

Arnoets: Er is genoeg kennis aanwezig om te kunnen inschatten wat een speler kan, en welk potentieel hij heeft om een hoger niveau te behalen.. het volledige profiel moet kloppen, wij doen alles voor onze spelers maar spelen ook kort op de bal, de groep is heilig. Sommige jongens stelde teleur andere stegen boven zichzelf uit. Sportief denk ik dat wij al heel ver staan, dit team kan mee in top 8 1ste nationale.. Vooraan missen we soms balvastheid en een extra speler met verdedigend surplus zou zeker welkom zijn.. niemand wil de club verlaten en wij willen niemand kwijt, dat zegt genoeg toch !

Staat er jeugd op doorbreken?

Caluwaerts: Bij de start werd er lacherig gedaan over ons talententeam.. veldvoetballers, en dat klopte ook.. tot we besloten 2 wekelijks te gaan trainen met deze jongens. Het verschil werd al snel zichtbaar, jongens als een Niel Grenie (een echte moderne zaalvoetballer) en Nick Van Diest (stond bovenaan de topschutterslijst tot hij te maken kreeg met een zware blessure) hebben enorm veel potenteel.. en zijn bovendoen zeer lokaal. We kunnen ze niet allemaal noemen, want al deze jongens hebben heel snel, veel stappen gezet ! Het is aan hun om die stappen te blijven maken want ze zijn beide nog maar net de 16 gepasseerd.. hun grootste troef moet leergierigheid en geduld zijn, wie geen geduld heeft kan niet slagen in het futsal.

Potentials, een verhaal met ups en downs.. wat nu?

Arnoets: Momenteel nog koffiedik kijken, de bedoeling was dat lokale jongens die te oud waren voor ons talententeam de kans kregen om bij de A kern te trainen en bij de U21 hun minuten te pakken, ook hun tactische achterstand moest weggewerkt worden. Jorne Vanderstappen speelde fantastisch in de voorbereiding tegen Tigers Roermond maar werd bij zijn veldclub al snel overgeheveld naar de basis waardoor een combinatie er niet meer in zat.. jammer was dat, Rubenschuh koos voor een directe toevoeging aan onze A kern, de Aarschottenaar had tijd nodig maar is nu gewoon een van de 8 jongens die het wekelijks moet doen & dat is knap !

Caluwaerts: Dan heb je ook nog Schallenbergh en Taeymans, Schallenbergh brak door net na nieuwjaar en speelde volwaardig mee tegen Alken en Tongeren.. Hij strooide met goals en assists tot hij een nieuwe werkgever vond en trainen niet meer mogelijk werd.. Taeymans kende een prima voorbereiding maar kende daarna een dipje.

Arnoets: Ik kan niet zeggen dat dit potential verhaal mislukt is.. het doel was van bij de start 1 potential binnen het seizoen de echte stap te laten zetten naar A kern en dat lukte perfect met Schallenbergh, al zit het zoals hierboven vermeld in de details..

Volgen er terug try-outs zoals helemaal in het begin?

Caluwaerts: Jazeker, kenners trokken het in het belachelijke, feiten zijn dat wij onze potentials en bv onze piepjonge doelman Vertessen op die manier gevonden hebben, zelfs Afkir (nu  een van onze sterkhouders, zat op dat moment zonder club.. ook hij deed mee aan de try-outs en vond dit niet te min, dat siert hem) bovendien hebben wij ons dat tot nu toe op geen enkel moment beklaagd ! Binnenkort doen we dit al zeker opnieuw voor A kern en beloften spelers, we krijgen wekelijks zo’n 2 spelers binnen die zich aanbieden om mee te trainen & op voorhand zeggen wij natuurlijk niet neen.. alleen ligt de lat weer wat hoger natuurlijk !