Ladies manager Verdood: “Elk seizoen groeien met de hele werking”

Kurt, manager van het FPA ladies verhaal, Ladies futsal wat houd dat nu in?
Dit houd in dat we een afdeling hebben die zich specifiek bezighoud met het damesvoetbal vooral de futsal. We proberen zoveel mogelijk dames en meisjes in contact te brengen met deze formidabele sport en hopelijk krijgen ze de smaak te pakken en schrijven ze zich hiervoor in. Er staat geen leeftijd op, iedereen mag zich inschrijven en we zorgen voor de verdere begeleiding.

Er zijn 2 niveau’s, vertel?
Inderdaad, we hebben 2 ploegen die allebei op een ander niveau spelen. We hebben geen A-ploeg of een B-ploeg omdat de ene ploeg al een bestaande ploeg was die in de LZV wilde blijven samenspelen en de andere ploeg is een nieuwe ploeg met nieuwe dames, je mag de 2 ploegen niet vergelijken met elkaar.
We hebben een damesploeg die speelt in de 1ste reeks van de LZV. De LZV staat voor zaalvoetbalwedstrijden te spelen op Fair Play basis. Er word gespeeld zonder scheidsrechter maar wel met een ranking in punten en Fair Play. Na elke wedstrijd moet je een score doorgeven en zit je op het einde van het seizoen te laag met je fairplay score mag je het seizoen erop niet meer deelnemen. In de competitie Hageland zijn er 3 reeksen waarin de kampioenen kunnen stijgen en de laatste kunnen degraderen. Dit seizoen wilt onze ploeg kampioen spelen wat zeker in de mogelijkheden ligt aangezien ze vorig seizoen 2de zijn geeindigd.
De 2de ploeg speelt in de Futsalcompetitie. In deze competitie heb je 2 reeksen: een provinciale reeks Limburg en een nationale reeks. Aangezien we op zondag spelen en het ons 1ste seizoen is kozen we voor de provinciale reeks. Hier word er volgens de futsalregels gespeeld met een scheidsrechter. Ondanks ons 1ste seizoen doen we het goed en staan we eigenlijk onder onze waarde gerangschikt. Zelfs tegen de top 3 spelen we goed mee en verliezen we de wedstrijden op details. Elke wedstrijd is een leermoment voor deze ploeg en we zien ze dan ook elke wedstrijd groeien.

Deze dames worden ook getraind door een echte Futsal trainer?
Jazeker, onze coach Stefan Desmet heeft zijn strepen verdiend in zowel het veldvoetbal (SK Lierse) als in de zaalvoetbal (Proost Lier) als speler en als trainer bij Proost Lierse. Hij probeert het tactische van het futsal over te brengen naar de dames en we zien ze dan ook elke wedstrijd beter worden. Door het hoge aantal wedstrijden hebben we niet veel trainingen waarin we op stilstaande fases en automatismen kunnen trainen.

Wat moet een dame of meisje doen die interesse heeft in futsal?
Als een dame of meisje interesse heeft moet ze me alleen een bericht sturen of is langs komen tijdens een training of wedstrijd ,dan praten we verder en spreken we een datum af waarop ze eens mag mee trainen. Na die training praten we nog is na om te zien of het meegevallen is bij haar en werken we verder alles uit.

Waar wilt Aarschot naartoe met haar ladies werking?
De bedoeling is dat we na een 3tal jaar onze damesploegen kunnen opvullen door eigen meisjesjeugd en zo mee aan het promoten van het damesvoetbal doen. Bij de damesploegen gaat het doel zijn om mee te spelen met de beste ploegen om als speelster en ploeg beter te worden. Wie weet brengen we wel een red flame futsal aan binnenkort !