Davy Donckers: ‘Onterechte uitschakeling beker ligt nog zwaar op de maag’

Wij gingen praten met financieel verantwoordelijke en bestuurslid van FPA Davy Donckers

Wat was het meest positieve / emotionele moment voor jou dit seizoen ?
Onze uitwedstrijd op Meeuwen, tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. Geruggesteund door een schare supporters – mede dankzij onze Fanclub Futsal Project Aarschot Ultras – heeft het team laten zien waartoe ze in staat kunnen zijn. Het was een topper om duimen en vingers van af te likken en waar we de thuisploeg in de tweede helft van het kastje naar de muur hebben gespeeld. De appreciatie van Wellen na de wedstrijd over ons behaalde niveau sprak boekdelen.

Wat was het meest negatieve / emotionele moment voor jou dit seizoen ?
Ongetwijfeld het vroegtijdig beëindigen van de competitie 2019-2020. Net op een moment dat de periode van Money Time eraan kwam.
Spelers & staff hebben een gans seizoen toegeleefd om te pieken tijdens de maanden maart, april & mei. Met als doel het behalen van de einderondewedstrijden. Stilletjes gehoopt op misschien wel meer… Sinds nieuwjaar zaten we in een positieve flow met 19 punten uit 21. Door het stopzetten van de competitie is een abrupt einde gekomen aan onze opwaartse spiraal. Echter niemand die twijfelde dat we in normale omstandigheden de playoffs zouden behaald hebben.
Een seizoen kent natuurlijk diverse hoogte- en dieptepunten. De onterechte uitschakeling in de beker tegen Eerste Nationaler Jette was ook een zware teleurstelling. Net als het annuleren van ons Business Event door het verdomde virus, waar acht maand werk – van o.a. Marc Grandjean – door de neus werd geboord.

Op hoeveel procent van zijn kunnen zit het FP Aarschot project momenteel na 1 seizoen ?
Dat valt amper te meten. Een tweede plaats in ons eerste seizoen, op een zucht van de titel, toont dat we als club vanaf minuut 1 hebben gepresteerd. Vergeet niet dat we in het begin lucht hebben moeten verkopen. Partners overtuigen om mee in ons verhaal te stappen. Een Futsal-verhaal dat nog niet eens bestond. Na een succesvol eerste seizoen kan onze club enkel maar groeien. We hebben het vertrouwen van onze partners zeker niet beschaamd.
Er zit zoveel potentieel in deze vereniging. De know-how is er, via vader en zoon Arnoets. Wij als bestuur trachten een realistisch beleid te voeren. Iedere euro wordt tweemaal omgedraaid voordat hij wordt uitgegeven. Mijn taak als Finance Manager van de club is ervoor te zorgen dat het budget sluitend blijft en ik behoed iedereen er voor om zotte dingen te doen. Een dikke pluim ook aan al onze talrijke medewerkers.
Ook al is de club slechts een klein jaar geleden boven de doopvont gehouden, de organisatie staat er. Wees maar zeker dat de Belgische Futsalwereld ondertussen Aarschot al op de kaart kan aanduiden.

Wie was voor jou de speler van het seizoen en waarom ?
Doelman Thibeau Vertessen. Aangetrokken als tweede doelman, maar door de blessure van Kenneth Delise – nochtans ook een topkeeper – vanaf de eerste speeldag zijn kans gekregen. Thibeau heeft meteen op zo een hoog niveau gepresteerd, dat het onmogelijk was voor Kenneth om zijn plek onder de lat terug te veroveren. Jong, Belgisch & toptalent. Hopelijk is Thibeau nog lang te bewonderen in de Demervallei. We hebben niet voor niets dit seizoen de minste doelpunten tegen gekregen.

Wie is het grootste verlies binnen de club ?
Ahmed Ajouaou. Aangetrokken als draaischijf van de ploeg, want een vat vol ervaring. Bovendien technisch van een bovenaards niveau. Een type speler waar een mens voor uit zijn zetel komt. Toch was zijn rendement dit seizoen ondermaats en hebben we besloten om niet met elkaar verder in zee te gaan. Hij heeft ondertussen reeds een nieuwe club gevonden, KK Malle-Beerse in Eerste Nationale. Dat zegt genoeg.

Wie is de grootste aanwinst binnen de club ?
Dat valt af te wachten, maar ik verwacht toch iets extra van Yannick Rymenants. Overgekomen van Eerste Nationaler KK Malle-Beerse. Ooit een toptalent in het veld, bij onder meer PSV & STVV. Nadien resoluut voor de zaal gekozen. Wees maar gerust dat ze in Malle maagkrampen hebben dat ze hem niet hebben kunnen houden.

Wat heb je geleerd dit seizoen ?
Dat het Futsal wel degelijk leeft in mijn geboortestad. Onze groeiende supportersschare bevestigt dit. Je merkt aan alles dat Aarschot nood heeft aan een vereniging die presteert op topniveau. De leemte na het faillissement van voetbalclub KVO Aarschot & basketclub Toptours/Free Time Center Aarschot is nooit opgevuld.
Laat ons hopen dat we binnen dit en enkele seizoenen de sprong naar Eerste Nationale kunnen maken. Dat we de mensen nog zoveel meer amusante momenten mogen laten beleven. Dat de Demervallei bij elke thuiswedstrijd mag ontploffen. Dat iedere “Osschotteneir” trots kan zijn op de club Futsal Project Aarschot. Ik ben trots dat ik hier deel van kan uitmaken.