Marc Grandjean: ‘Rubenschuh maakte enorm veel progressie’

Wij gingen praten met G-sport verantwoordelijke en bestuurslid van FPA Marc Grandjean.

Wat was het meest positieve / emotionele moment voor jou dit seizoen?
Ik beschouw het ganse seizoen als een positief en emotioneel moment. Als je ziet wat we allemaal verwezenlijkt hebben op zo een korte tijd. Veel clubs zijn nu al jaloers op wat er staat in Aarschot. Elke vrijdag een stampvolle zaal, een ploeg die mee doet voor de titel, een jeugdwerking met maar liefst 7 teams, een project voor g-sporters en nog zoveel meer…

Wat was het meest negatieve / emotionele moment voor jou dit seizoen ?
Voor mij persoonlijk de uitschakeling in de beker van België tegen Jette. Als je 3 minuten voor affluiten 4-1 voorstaat mag je dit nooit uit handen geven.

Op hoeveel procent van zijn kunnen zit het FP Aarschot project momenteel na 1 seizoen ?
Ik denk dat we nog maar net het tipje van de sluier hebben gezien. Als ik zie wat we op een half jaar hebben op poten gezet dan ben ik benieuwd naar waar we staan binnen een 2-tal jaar. Het zal hard werken blijven maar we moeten durven toegeven dat 1e nationale ons doel is en dat we daar zeker niet gaan mistaan. The sky is the limit.

Wie was voor jou de speler van het seizoen en waarom ?
Het is moeilijk 1 naam te geven in dit geheel. Vertessen komt van nul en bewijst onmiddellijk 1 van de meest beloftenvolle keepers in België te zijn, Afkir die week op week een zeer hoog niveau haalt en de ploeg op sleeptouw neemt, coach Schapmans die heel het geheel gevormd heeft, Branco die in mijn ogen het meeste progressie gemaakt heeft,… Laat ons zeggen het team…

Wie is het grootste verlies binnen de club ?
Dat moet voor mij Pedro zijn. Ik had graag gezien hoe zijn seizoen was verlopen had hij in België gebleven. Als je ziet wat hij in de voorbereiding en eerste matchen uit zijn sloffen schudde. Ik hoop stiekem dat we hem ooit nog eens terug kunnen bewonderen in sporthal Demervallei.

Wie is de grootste aanwinst binnen de club ?
Dat zullen we volgend jaar rond deze periode weten. Laat ze hun eerst maar bewijzen.

Wat heb je geleerd dit seizoen ?
Dat er niks onmogelijk is als je het echt wilt !