Week van de armoede

Door ‘De week van de armoede’ (maar laat ons ‘minder mogelijkheden’ gebruiken ipv armoede) geven wij jullie meer inzicht over de werking van ons buurtsportverhaal. Zaalvoetbal is voor iedereen & dat maakt ons veld groter.

 

Speler FPA Buurtsport: ‘Als spelers van het buurtsportteam vinden het fijn dat we deel mogen uitmaken van een grote club binnen het futsal gebeuren. Als return bieden we logistieke ondersteuning tijdens de thuiswedstrijden van het elite team dat in 2de nationale actief is, we kregen wedstrijdoutfits en een polo van de club, ik hoef je niet te vertellen hoeveel jongens dit met trots dragen, we voelen ons een met dit project’

 

Neel (Arktos Vzw): ‘Door dit verhaal krijgen jongeren kansen die normaliter die kans wegens omstandigheden niet zouden kunnen krijgen, we leven in een wereld waar de meeste sporten namelijk heel wat geld kosten, eenmaal aan de slag willen de jongeren natuurlijk altijd winnen, dat hoort ook zo.. maar niet ten koste van. De fair play ranking is voor hun van even groot belang, zelfs nog groter.. net zoals elkaar & de tegenstander een vuist of hand geven na de wedstrijd. Door te kunnen zaalvoetballen leren jongeren eigenschappen zoals: tijdig aankomen, afspraken maken en nakomen , leren communiceren bij gelijk of ongelijk bv met de tegenploeg (wat niet altijd evident is), maar vooral leren ze omgaan met elkaar met de nodige dosis respect’

 

‘Als club bieden wij deze jongeren een platform aan van een organisatie waar ze het logo met trots kunnen van dragen, de verantwoordelijkheden die liggen bij hun.. wij maken het gebeuren mogelijk, maar zij bepalen zelf of de bal blijft rollen, zo hebben ze verschillende verantwoordelijkheden zoals (de truitjes zelf wassen, zelf de kalender invullen, de zaal en kleedkamer netjes achterlaten,..), FPA zal in goede en slechte dagen al het mogelijke doen om zoveel mogelijk groepen aan het zaalvoetballen te krijgen, niet omdat het moet.. wel omdat ons veld groter is’

Aldus manager Yannick Arnoets

 

Dit allemaal met extra steun van partners Arktos Vzw & Organdipity

#FPAarschot