Wat een topwedstrijd moest worden tussen Futsal Shokudo Aarschot en Proost Lierse draaide uit op een nachtmerrie. Het was overduidelijk dat Lier maar met één doelstelling aan de aftrap kwam, één of meerdere sterkhouders van Aarschot te elimineren en deze doelstelling dan ook daadwerkelijk toepaste. Een schandalige bewuste trap vol op de enkel van onze kapitein Meris bleef echter onbestraft, een onbegrijpelijke beslissing van de ondermaatse Waalse scheidsrechters, Deze smerige overtreding bleef echter niet zonder gevolgen, kapitein Meris moest de strijd staken en zal naar alle waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie treden. Echter was de agressieve speelstijl van de bezoekers nog niet aan zijn einde, ook Zidane werd een minuut later zeer stevig onderuit getrapt, hier wel een reactie van de Waalse refs (waarover zo dadelijk meer) met een povere gele kaart. Naar ieders inzien was er bij deze twee aanslagen maar één correcte beslissing mogelijk, twee maal rood zelfs donkerrood. Dan weet je dat het zeer moeilijke avond word, er bovenop worden er dan te pas en te onpas gele kaarten uitgedeeld aan Aarschot. Ik stel me dan ook de vraag waar de federatie met het idee komt om twee Waalse scheidsrechters aan te duiden voor een topaffiche tussen twee Vlaamse clubs, men wist dat de heenwedstrijd eveneens niet vlekkeloos was verlopen. Men eist dan wel dat onze speaker tweetalig is, dat men eerst zorgt dat de scheids tweetalig zijn. Eén van de twee scheidsrechters is woonachtend in het Luikse en is lid van een supportersclub van Standard Luik, per ongeluk ook één van de ploegen die de felbegeerde titel naar eerste wil behalen. Toeval? Een tweede vraag die ik aan de federatie stel, wat heeft Aarschot de federatie misdaan daar wij op het einde van elk seizoen opnieuw worden benadeeld?